Alf van der hagen om Ingvar Ambjørnsen - "Ønsk meg heller god tur"

Om arrangementet

Ingvar Ambjørnsen er forfattaren frå Larvik som mellom anna kjend for romanen "Døden på Oslo S" og dei populære bøkene om Elling. I samband med at Riksteateret kjem til Granvin med forestillinga Elling den 9. september får Seljord bibliotek besøk av forfattar og redaktør, Alf van der Hagen som hausten 2023 gav ut boka "Ønsk meg heller god tur: samtaler med Ingvar Ambjørnsen"

Alf van der Hagen sitt foredrag vert presentert slik:

"Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler, og i boken får leserne være med som flue på veggen.
I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppveksten i Larvik som friluftsmenneske og speider i barndommen, som naturverner i ungdommen med sterk bekymring for klodens fremtid. Senere sluttet han seg til «frikerne», en salig blanding av freakere, kunstnerspirer og småkriminelle, før han flyttet fra byen og tok arbeid på psykiatrisk avdeling på sykehus i Lier og i Bergen. Van der Hagen forteller videre om Ambjørnsens år på landbrukshøgskole, om debuten på eget forlag i Bergen, om år etter år uten fast adresse i Oslo før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere.
Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet ... og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.
Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte og helt unike bøker som har gitt Alf van der Hagen en stor leserskare. Han kommer til biblioteket for å fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap".
Arrangementet er gratis og ope for alle.
Vel møtt til ein spennande kveld på Seljord bibliotek!